• Oosteinderweg 6
 • 1981 AP Velsen-Zuid
 • 06-49240064
 • Van Hallstraat 81
 • 1051 HA Amsterdam

Blog van Luister je vrij!

januari 2018 door Monique

EEN GEZOND, GELUKKIG EN VOORSPOEDIG 2018 GEWENST!

En weer is er een jaar voorbij. Tijd om weer even terug te kijken en vooruit te blikken.
Het lijkt erop dat de Luister je vrij! Praktijk flink in de lift zit. De grotere uitstraling via sociale media, blog en persoonlijke mails werpen duidelijk vruchten af. Daarbij de positieve onderzoeken en publiciteit over muziek en het brein geven bevestiging van ons werk.
Er zijn dan ook genoeg redenen om voor Tomatis Methode te kiezen. Lees hier in ieder geval deze 7.
Wat is er zoal gebeurd het afgelopen jaar:

 • Cursus therapeutisch luisteren bij SIEM: Na enkele jaren deze post HBO cursus voor S.I. therapeuten verzorgt te hebben voor Transfergroep Rotterdam is deze nu ondergebracht bij Kenniscentrum SIEM (Sensorische Informatieverwerking En Meer)
 • Andere Locatie Amsterdam : sinds 1 maart is de locatie in Amsterdam een paar honderd meter verplaatst naar de Van Hallstraat 81 in stadsdeel Westerpark
 • Auditieve stimulatie en (top)sport: mijn eigen topsport achtergrond als zesvoudig wereldkampioen marathonzwemmen, 25 jaar logopedie met nadruk op communicatie, zintuiglijke verwerking, sociaal-emotionele ontwikkeling, NLP, Jin Shin Do en nu 16 jaar ervaring met auditieve stimulatie op het gebied van concentratie, aandacht en focus vloeien voort in M4ce: Mental Mastery for More Medals
 • Introductie Tomatis in onderwijs: de eerste bijeenkomst heeft plaats gevonden in december. Een eerste opzet is gemaakt.
 • Zoektocht naar nieuwe Tomatis practitioner / consultants: de hoogste tijd voor uitbreiding van de behandeling in Nederland. In februari 2018 vindt de opleiding Practitioner I plaats in Amsterdam. Inschrijven kan nog tot 21 januari!!
 • Wetenschap: de onderzoeken van Professor Eric Scherder over effecten van muziek op het brein geven mensen goede en betrouwbaar inzicht. In het komend jaar staat en onderzoek van de effecten van de Tomatis Methode op concentratie en focus van kantoormedewerkers in de stijgers.
 • Jonge meeuwtjes op het dak: in de zomer hebben we in IJmuiden kunnen genieten van het wel en wee van de familie meeuw moeder, vader en twee kuikens. De hele ontwikkeling was te volgen van de eerste wankele stapjes tot het uitvliegen. Leuk zo tijdens het luisteren!
 • Nieuwste apparatuur Talks Up: bij de opgaande lijn van de praktijk hoort nieuwe apparatuur. Er zijn 3 nieuwe mobiele apparaten Talks Up aangeschaft met veel meer mogelijkheden tot precies programmeren.

  Ook de TAP (Tomatis Audio Pro) is weer in werking gesteld waarbij da allerfijnste programmering gedaan kan worden, deze is echter niet mobiel.

 • Serie de energie van muziek: het afgelopen jaar heb ik op facebook regelmatig een live uitzending gedaan. Waaronder een reeks over de Energie van muziek. Het zijn live uitzendingen, dus geen gelikte filmpjes. Deel 2 kan je alvast bekijken. Wil je de andere ook zien? Meldt je dan hier aan!

deel 1 Muziek en het lijf:  

deel 2 Muziek en communicatie:

deel 3 Muziek en concentratie, aandacht, mentale kwesties:

deel 4 Muziek en spiritualiteit,hogere sferen, meditatie, diepe ontspanning 

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar Tomatis Luistertherapie. De nieuwste term hiervoor is neuro-auditieve stimulatie. En niet alleen cliënten melden zich aan, maar ook professionals die opgeleid willen worden om te werken met deze intrigerende vorm van stimulatie.
Wat zou het mooi zijn als in 2018 er nieuwe Tomatis Practitioners in Nederland te vinden zijn. Vooral in het oosten en noorden en Limburg zou fantastisch zijn.

Tot slot kun je hier de nieuwste promo video van Tomatis bekijken!

Hartelijke groet
Monique Blok - Wildschut

Stel hieronder gerust je vragen!

*Om te kunnen reageren in de blog moet  je jezelf eerst aanmelden bij Disqus, dat is eenvoudig en gratis. Daarvoor klik op de D button.

comments powered by Disqus

Oudere berichten:

Wat is de Tomatis methode

Laatste nieuws

Verhuisd!

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad. Door alle technische ontwikkelingen bij Tomatis en mijn eigen voorkeuren heb ik besloten om de praktijk IJmuiden voort te zetten op een andere locatie in dezelfde gemeente. Deze is iets kleiner en helemaal wat ik kwalitatief kan en moet bieden. Het sluiten van de logopedie praktijk in 2017 en de opkomst van de mobiele apparatuur maakten een grote ruimte overbodig. Bovendien werd het na 22 jaar tijd om eens alle materialen te schiften en te vernieuwen. lees verder...

Tomatis Luistertherapie bestaaat 20 jaar!

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Talks Up geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen lees verder...

Ontvang GRATIS "Oefeningen voor optimaal luisteren" door je aan te melden voor de nieuwsbrief
Testimonial

Het toepassingsgebied voor Tomatis luistertraining is zeer gevarieerd gezien de werking op een groot gebied in het centrale zenuwstelsel en de psyche. Dit Tomatis instituut 'beperkt' zich tot pedagogische-, motorische- en logopedische gebieden. Er zijn nog meer mogelijkheden, zoals het leren van vreemde talen, training voor muziek (instrumantaal) en zang, en psychiatrische toepassingen.

TOMATIS
locatie Velsen - Oosteinderweg 6 - 1981 AP Velsen-Zuid tel. 06-49240064
locatie Amsterdam Van Hallstraat 8 1- 1051 HA Amsterdam