• Oosteinderweg 6
  • 1981 AP Velsen-Zuid
  • 06-49240064
  • Van Hallstraat 81
  • 1051 HA Amsterdam

Blog van Luister je vrij!

Checklist

april 2014 door Monique

Hoe kan ik je helpen?

Je leest deze blog en vraagt je misschien af wat Tomatis auditieve stimulatie voor jou kan betekenen?

Door deze checklist in te vullen krijg je een idee of het oplossen van jou probleem binnen de mogelijkheden ligt van Tomatis Auditieve Stimulatie.

Laat mij weten hoe en waarmee ik je kan helpen. Ik geef je gratis een eerlijk advies welke mogelijkheid ik kan bieden.

Mijn missie

Mijn doel is om ieder mens de kans te geven ten volle deel te kunnen nemen aan deze wereld.

De dynamische westerse wereld leeft heel snel. Er komen dagelijks zoveel meer prikkels binnen dan het menselijk gestel aan kan. Steeds vaker worden kinderen maar ook volwassenen overspoeld en kunnen de wereld niet meer helemaal aan.
Het gevolg daarvan is dat men dan niet meer deel kan nemen aan de wereld, en zich steeds meer gaat terugtrekken in een kleiner wordend wereldje. Mensen raken geïsoleerd, depressief of in burn out.

Een pathalogisch voorbeeld van niet kunnen deelnemen aan de wereld is autisme.

Het oor is de menselijk poort naar de wereld. Via dit zintuig kan de afsluiting voorzichtig aan weer geopend worden en communicatie tot bloei gebracht worden.

Ik biedt met stimulatie via de oren volgens de Tomatis Methode waarbij mensen een kans krijgen om weer open te staan voor de wereld en zich hier gelukkig in te voelen.

Effecten

De laatste 13 jaar hebben hebben veel kinderen en volwassenen mijn programma's gevolgd. Mensen met uiteenlopende klachten, doch allen met als grondslag communicatie. Van de meesten krijg ik enthousiaste feedback.

Wat waren voor jou de meest waardevolle effecten? Deel hieronder wat jouw het meest is bijgebleven en welke voordelen het opgeleverd heeft.

Testimonial

Beste lezers

Vlak voordat onze dochter Jaro naar groep 3 zou gaan, maakten wij ons zorgen of dat allemaal wel goed zou gaan. Jaro had veel moeite met regels en opdrachten uitvoeren en kwam daarom ook geregeld in conflict me de juf, andere kinderen en met ons! Ze was ook erg impulsief, altijd gevaarlijke dingen doen, we durfden haar noot uit het zicht te laten spelen. Nu, een aantal luistersessies later, is er een enorme verbetering opgetreden. Jaro is minder druk, doet het prima op school en er zijn veel minder conflictsituaties. Eigenlijk merk ik het het beste aan mijzelf, dat ik me veel minder gespannen voel, dan toen we hier begonnen met Jaro. Wel ondersteunen we Jaro met visolie met een speciale samenstelling voor overbeweeglijke kinderen. Ook hier zijn we zeer tevereden over! Moniek, bedankt voor je ondersteuning in de begeleiding van Jaro! Angelique

comments powered by Disqus

Oudere berichten:

Wat is de Tomatis methode

Laatste nieuws

Verhuisd!

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad. Door alle technische ontwikkelingen bij Tomatis en mijn eigen voorkeuren heb ik besloten om de praktijk IJmuiden voort te zetten op een andere locatie in dezelfde gemeente. Deze is iets kleiner en helemaal wat ik kwalitatief kan en moet bieden. Het sluiten van de logopedie praktijk in 2017 en de opkomst van de mobiele apparatuur maakten een grote ruimte overbodig. Bovendien werd het na 22 jaar tijd om eens alle materialen te schiften en te vernieuwen. lees verder...

Tomatis Luistertherapie bestaaat 20 jaar!

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Talks Up geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen lees verder...

Ontvang GRATIS "Oefeningen voor optimaal luisteren" door je aan te melden voor de nieuwsbrief
Testimonial

Het toepassingsgebied voor Tomatis luistertraining is zeer gevarieerd gezien de werking op een groot gebied in het centrale zenuwstelsel en de psyche. Dit Tomatis instituut 'beperkt' zich tot pedagogische-, motorische- en logopedische gebieden. Er zijn nog meer mogelijkheden, zoals het leren van vreemde talen, training voor muziek (instrumantaal) en zang, en psychiatrische toepassingen.

TOMATIS

Meld je aan voor de nieuwsbrief
locatie Velsen - Oosteinderweg 6 - 1981 AP Velsen-Zuid tel. 06-49240064
locatie Amsterdam Van Hallstraat 8 1- 1051 HA Amsterdam