• Oosteinderweg 6
  • 1981 AP Velsen-Zuid
  • 06-49240064
  • Van Hallstraat 81
  • 1051 HA Amsterdam

Blog van Luister je vrij!

juni 2015 door Monique

ForebrainTrain your brain and gain!

Heeft u of een van uw gezinsleden last van:

  • stemproblemen;
  • moeite met taal;
  • aandachts- en concentratie problemen;
  • problemen met horen en luisteren;
  • geheugenproblemen;
  • te weinig energie?

Ben je in voor electronische apparaatjes? De Forbrain is heel nuttig bij bovenvermelde problemen. 

De Forbrain is een apparaatje om je hersenen te trainen met je eigen stem.
Geluid bereikt je brein via twee wegen.
De ene manier is via luchtgeleiding en je trommelvlies (links, in het groen), de andere manier is via trillingen van je schedel. Dit heet beengeleiding (rechts, in het blauw).
Als je vingers in je oren stopt en je gaat praten dan hoor je je stem via deze beengeleiding. Probeer het maar eens.

Het geluid van je stem wordt normaal waargenomen via je gehoor en geanalyseert en bijgestuurt vanuit je hersenen. We noemen dit het audio-vocale feedbackmechanisme (zie plaatje onder). Bij zangers zorgt dit ervoor dat ze een mooi, zuiver en uniek stemgeluid produceren. 

Bij de Forbrain wordt gebruikt gemaakt van de beengeleiding: het geluid wordt weergegeven door trillende membranen. Deze beengeleiding gaat 10 keer sneller dan luchtgeleiding. Een beengeleidingskoptelefoon is al een uniek apparaat op zich en geeft een geheel andere sensatie van het horen.
De Forbrain heeft ook een microfoon en een electronisch filter.

Je produceert met je stem trillingen die via de microfoon worden bewerkt door een ingenieus ontwikkeld filter. Deze versterkt bepaalde frequenties. Dit bewerkte geluid wordt doorgegeven via de membranen van de beengeleidingskoptelefoon en bereikt zo via de botten het gehoor en de hersenen.  

De Forbrain versterkt met deze techniek het normaal werkzame audio-vocale feedbackmechanisme. Je kan daarmee je stem, je gehoor en je brein trainen.

Hoe werkt dat nu in de praktijk?
Je zet de Forbrain op en gaat bijvoorbeeld een tekst hardop voorlezen. Door de gevoelige microfoon en de filter komt het geluid van je eigen stem heel anders binnen dan normaal. Dit geeft een extra stimulans aan het brein en traint de aandacht, concentratie en geheugen.
Je kan ook gericht een presentatie die je moet doen oefenen. Je traint dan de toon van je stem, de helderheid. de articulatie en modulatie. Kortom: je verbetert je stem en het wordt boeiender om naar je te luisteren.
Het wordt ook gebruikt bij kinderen om de spreek en taalvaardigheid te trainen en bij ouderen om hun luistervaardigheden te trainen bij een slechter wordend gehoor.

John van de Woude:
Zelf gebruik ik de ForBrain omdat mijn gehoor slechter wordt. Ik gebruik het nog maar 2 week maar merk nu al effect. Ik merk dat ik minder moe wordt en meer energie heb. Luisteren gaat beter. Forbrain raadt aan om in de beginperiode tenminste 6 weken dagelijks te oefenen. En eigenlijk is dat heel simpel. Een tekst die ik toch wil lezen, ga ik nu met de Forbrain op hardop lezen. Er wordt ook aangeraden om te zingen en te neuriën. Oefentips en aanwijzingen zijn te vinden op de website van Forbrain, www.forbrain.com.

Als u meer wilt weten over de achtergronden kunt u de onderstaande You Tube presentatie bekijken.

Voor uitgebreide presentatie en programma’s voor professionals geef ik trainingen van een dagdeel. Dat kan in-company, of bij mij in Amsterdam of IJmuiden. Hou de site in de gaten, de eerstvolgende datum is zaterdag 4 juli te Amsterdam.

Daar ik Tomatis consultant ben heb ik een affiliatie lidmaatschap. Dat betekent dat ik met mijn expertise mensen extra kan begeleiden en men de Forbrain via mij goedkoper kunnen aanschaffen.

Aanbieding

Wanneer je voor 1 juli, de Forbrain via onderstaande link aankoopt en bij de aankoop het code/affiliate nummer: 2A0700359 gebruikt dan krijg je

10% korting + gratis persoonlijke gebruikerstips

Klik simpelweg op deze link: https://www.forbrain.com/

Stuur na het plaatsen van de order een mailtje naar info@tomatis-luistertherapie.nl met de code Forbrain-tips om persoonlijke tips te ontvangen

Heb je al ervaringen met de FORBRAIN? Deel ze hieronder met anderen zodat we van elkaar kunnen leren! .

Je kan natuurlijk ook de facebook pagina van Tomatis IJmuiden leuk vinden, zodat je helemaal op de hoogte blijft.

comments powered by Disqus

Oudere berichten:

Wat is de Tomatis methode

Laatste nieuws

Verhuisd!

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad. Door alle technische ontwikkelingen bij Tomatis en mijn eigen voorkeuren heb ik besloten om de praktijk IJmuiden voort te zetten op een andere locatie in dezelfde gemeente. Deze is iets kleiner en helemaal wat ik kwalitatief kan en moet bieden. Het sluiten van de logopedie praktijk in 2017 en de opkomst van de mobiele apparatuur maakten een grote ruimte overbodig. Bovendien werd het na 22 jaar tijd om eens alle materialen te schiften en te vernieuwen. lees verder...

Tomatis Luistertherapie bestaaat 20 jaar!

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Talks Up geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen lees verder...

Ontvang GRATIS "Oefeningen voor optimaal luisteren" door je aan te melden voor de nieuwsbrief
Testimonial

Het toepassingsgebied voor Tomatis luistertraining is zeer gevarieerd gezien de werking op een groot gebied in het centrale zenuwstelsel en de psyche. Dit Tomatis instituut 'beperkt' zich tot pedagogische-, motorische- en logopedische gebieden. Er zijn nog meer mogelijkheden, zoals het leren van vreemde talen, training voor muziek (instrumantaal) en zang, en psychiatrische toepassingen.

TOMATIS
locatie Velsen - Oosteinderweg 6 - 1981 AP Velsen-Zuid tel. 06-49240064
locatie Amsterdam Van Hallstraat 8 1- 1051 HA Amsterdam