• Oosteinderweg 6
  • 1981 AP Velsen-Zuid
  • 06-49240064
  • Van Hallstraat 81
  • 1051 HA Amsterdam

Blog van Luister je vrij!

maart 2020 door Monique

Thuis bijspijkeren tijdens het Carona isolement.

Thuis bijspijkeren tijdens het Carona isolement. We zijn allemaal in de greep van het snel verspreidende Carona virus. Natuurlijk proberen we met zijn allen het zo snel mogelijk in te dammen. Tot nu toe kan dan alleen nog door niet al te veel in aanraking te komen met andere mensen.
Dat betekent dat veel mensen thuis moeten werken, kinderen niet naar school kunnen, sportactiviteiten en evenementen in groepen afgelast zijn.

Mooi tijd om te bezinnen, uit te rusten en weer even terug te gaan naar de basis van het leven. Je kunt dan gaan zitten kniezen of juist uitzoeken wat nog wel kan.

Misschien heb je nu eindelijk tijd om allerlei persoonlijke zaken op orde te krijgen of bij te schaven. 
Bijvoorbeeld je energie oppeppen, je alertheid of concentratie verscherpen of de communicatie optimaliseren.
Kinderen hebben nu ineens ook tijd om rustig een extra ondersteuning of stimulatie te ondergaan. Het kan zijn dat extra begeleiding en soms zelfs therapie niet meer doorgang heeft.

Dat gaat veilig zeker wel lukken met de Tomatis Auditieve Stimulatie. Thuis in je eigen omgeving*
Thuis bijspijkeren tijdens het Carona isolement. Je komt éénmalig voor een test waarbij uiteraard voorzorgsmaatregelen getroffen zijn met de hygiëne. Wanneer de problemen heel duidelijk zijn kan de intake eventueel op afstand.
De individueel ingestelde apparatuur wordt dan meegegeven en wordt de begeleiding via Skype, Whats-app of email gedaan.
De Auditieve Stimulatie verloopt dan in periodes van 10 tot 15 dagen waarbij maximaal 2 uur per dag geluisterd wordt via het apparaat, TalksUp, en de koptelefoon.
Na afloop vindt dan weer een test plaats of kan de apparatuur teruggestuurd worden.

* er kunnen situaties zijn waarbij het niet verstandig is om thuis te luisteren. Dit gaat altijd eerst in overleg

Met een luisterend oor
Monique Blok

Wil je meer weten?

Vraag gerust informatie of maak een afspraak! Via contact formulier

*Om te kunnen reageren in de blog moet  je jezelf eerst aanmelden bij Disqus, dat is eenvoudig en gratis. Daarvoor klik op de D button.

comments powered by Disqus

Oudere berichten:

Wat is de Tomatis methode

Laatste nieuws

Verhuisd!

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad. Door alle technische ontwikkelingen bij Tomatis en mijn eigen voorkeuren heb ik besloten om de praktijk IJmuiden voort te zetten op een andere locatie in dezelfde gemeente. Deze is iets kleiner en helemaal wat ik kwalitatief kan en moet bieden. Het sluiten van de logopedie praktijk in 2017 en de opkomst van de mobiele apparatuur maakten een grote ruimte overbodig. Bovendien werd het na 22 jaar tijd om eens alle materialen te schiften en te vernieuwen. lees verder...

Tomatis Luistertherapie bestaaat 20 jaar!

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Talks Up geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen lees verder...

Ontvang GRATIS "Oefeningen voor optimaal luisteren" door je aan te melden voor de nieuwsbrief
Testimonial

Het toepassingsgebied voor Tomatis luistertraining is zeer gevarieerd gezien de werking op een groot gebied in het centrale zenuwstelsel en de psyche. Dit Tomatis instituut 'beperkt' zich tot pedagogische-, motorische- en logopedische gebieden. Er zijn nog meer mogelijkheden, zoals het leren van vreemde talen, training voor muziek (instrumantaal) en zang, en psychiatrische toepassingen.

TOMATIS
locatie Velsen - Oosteinderweg 6 - 1981 AP Velsen-Zuid tel. 06-49240064
locatie Amsterdam Van Hallstraat 8 1- 1051 HA Amsterdam