• Oosteinderweg 6
  • 1981 AP Velsen-Zuid
  • 06-49240064
  • Van Hallstraat 81
  • 1051 HA Amsterdam

Blog van Luister je vrij!

september 2022 door Monique

De vakantieperiode 2022

Lieve lezer,

De vakantieperiode 2022Welkom bij mijn maandelijkse belevenissen in de praktijk van Tomatis Luister je vrij!
Om te voorkomen dat ik geen inspiratie zou hebben voor het schrijven van leuke en goede content heb ik besloten om voorlopig iedere maand of om de maand (maar net wat ik allemaal meegemaakt heb) mijn leven in de praktijk te beschrijven. Dan kom ik vast vanzelf op een onderwerp, of het roept een vraag op voor jou als lezer . Schroom dan niet om je vraag aan mij te stellen of een opmerking te plaatsen. Dat kan hier onder in het commentaar vakje van de blog, Facebook of LinkedIn. Of je mag mij ook een mail sturen.

Het is vandaag 2 september 2022. De afgelopen twee maanden waren vooral besteed aan de zomer met vakantie daarin gepland. Nu is het bij mij in de praktijk nooit te voorspellen wanneer het nu druk is. Soms zijn de vakanties erg gewild omdat de scholen dicht zijn en men een poosje vrij van werk heeft. Mooie gelegenheid om een periode dagelijks de koptelefoon op te zetten met een speciaal voor jou ontworpen programma met bewerkte muziek.
Aan de andere kant is vakantie ook wel eens heilig en dan moet er op uit getrokken worden. Dit jaar is de zomervakantie bij mij in de praktijk tamelijk rustig. Een enkeling meldt zich aan en een tweetal komt hier en daar een paar uur in IJmuiden de auditieve stimulatie ondergaan. Het gevolg is dat ik heerlijk in ons strandhuisje kan blijven bivakkeren en met dit uitzonderlijk mooie weer weinig aan werken toe komt. Dan zak je een soort van weg in niets doen en aan niets denken. Lekker hoor. Maar aan het eind van augustus bekruipt mij dan een soort van schuldgevoel dat ik nog steeds niets aan social media, nieuwsbrief of online lezingen heb gedaan.

Gelukkig hielden een paar cliënten mij wel bij de les door via what’s app de ervaringen te delen en hun vragen bij mij neer te leggen.

Een hele verandering met ‘vroeger’ toen alles gewoon face to face in de praktijk moest. Bellen was dan wel een alternatief, maar liever niet. Dat komt door de switch van vaste apparatuur in de praktijk naar mobiele apparatuur thuis en vele online mogelijkheden om contact te houden.

Dat is voor de cliënten heel fijn, maar voor mij soms wel lastig omdat ik niet alles goed kan volgen. Maar met goede afspraken komen we gelukkig heel ver en kan de kwaliteit bewaakt worden.

Zo had ik afgelopen zomer een volwassen cliënt die halverwege de eerste periode van 14 dagen naar Italië ging. Voor de zekerheid schrijf ik dan een reserve programma welke ik ook op het apparaat Talks Up zet. We hebben afgesproken om de dag contact te hebben en dat zij de tekeningen door appt. Dan kan ik redelijk goed volgen wat er gebeurt, want al tekenend zet je tenslotte op papier wat je op dat moment denkt of eventueel voelt. Het verliep gelukkig allemaal prima. Zij ervaarde het prettig om in een rustige omgeving te luisteren, er kwam meer bewustwording en zij voelde zich meer open.

Een andere ervaring in zo’n vakantie is dan weer dat er een afspraak is gemaakt met de ouders van een kind om voordat de school begint nog een periode te luisteren. De afspraak wordt een keer verzet wegens drukte met inpakken en vervolgens nog eens verplaatst omdat er langer op de camping kan worden gestaan. Jammer is dan dat de luisterperiode nog niet heeft plaats gevonden. Meestal wordt het dan toch tijdens de routine van alle dag als de school weer begonnen is.

Dan een derde ervaring met een behandeling die heel positief werd afgesloten. Na drie periodes waren het meisje en haar ouders erg tevreden en blij dat hun dochter goed verder kan op school en in het sociale leven door een verbetering van prikkelverwerking en verminderen van een piep in haar oor. Zij kwamen uit op een score 9 waar ik natuurlijk erg trots op ben en belangrijker blij dat ik haar zo goed heb kunnen helpen.

Nu dus weer op naar inspirerende en interessante mensen die ik verder kan helpen met hun problematiek. Ik heb een mooi vak….

Rest mij nog om te wijzen op de steeds terugkerende gratis 30 minuten lezingen. Deze zijn online en voor iedereen toegankelijk, maar wel even van te voren aanmelden.

Voor de professionals komt de training ‘Wat is luisteren en Auditieve Stimulatie’ er aan. Deze gaat ook online, maar ik zal ook weer trainingen op locatie gaan geven. Hou mijn berichten in de gaten!

Monique Hartelijke strandgroet
Monique

comments powered by Disqus

Oudere berichten:

Wat is de Tomatis methode

Laatste nieuws

Verhuisd!

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad. Door alle technische ontwikkelingen bij Tomatis en mijn eigen voorkeuren heb ik besloten om de praktijk IJmuiden voort te zetten op een andere locatie in dezelfde gemeente. Deze is iets kleiner en helemaal wat ik kwalitatief kan en moet bieden. Het sluiten van de logopedie praktijk in 2017 en de opkomst van de mobiele apparatuur maakten een grote ruimte overbodig. Bovendien werd het na 22 jaar tijd om eens alle materialen te schiften en te vernieuwen. lees verder...

Tomatis Luistertherapie bestaaat 20 jaar!

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Talks Up geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen lees verder...

Ontvang GRATIS "Oefeningen voor optimaal luisteren" door je aan te melden voor de nieuwsbrief
Testimonial

Het toepassingsgebied voor Tomatis luistertraining is zeer gevarieerd gezien de werking op een groot gebied in het centrale zenuwstelsel en de psyche. Dit Tomatis instituut 'beperkt' zich tot pedagogische-, motorische- en logopedische gebieden. Er zijn nog meer mogelijkheden, zoals het leren van vreemde talen, training voor muziek (instrumantaal) en zang, en psychiatrische toepassingen.

TOMATIS
locatie Velsen - Oosteinderweg 6 - 1981 AP Velsen-Zuid tel. 06-49240064
locatie Amsterdam Van Hallstraat 8 1- 1051 HA Amsterdam