• Oosteinderweg 6
  • 1981 AP Velsen-Zuid
  • 06-49240064
  • Van Hallstraat 81
  • 1051 HA Amsterdam

Monique Blok-Wildschut

Monique Blok-WildschutWerkende als logopedist behandelde ik kinderen met ernstige spraak- taal problemen waarbij logopedie alleen niet genoeg was of niet goed resultaten boekte. Ik ging werken met zintuiglijke verwerking (sensorische informatieverwerking: S.I.) wat betekent dat het hele systeem van informatie opnemen en verwerken gereguleerd wordt. Dat bracht al veel betere resultaten in het functioneren van communicatie en leren. Doch de spraak- taalontwikkeling profiteerde er niet optimaal van. Ik kwam in aanraking met therapeutisch luisteren wat mij intrigeerde om de beste methode hiervoor te zoeken. Ik kwam uit bij de Tomatis Methode waar ik in Parijs ben opgeleidt tot gecertificeerd Tomatis Consultant in 2000. Sindsdien zie ik niet alleen betere maar ook snelle resultaten bij kinderen met ernstige klachten. Wat mij vooral raakt is het ontstaan van blijheid, zelfvertrouwen, het glinsteren van de ogen en contact tussen kind en moeder. Het heeft niet alleen effect op de cliënt maar op zijn/haar hele omgeving. Gedurende de jaren heb ik ervaring opgedaan met een breed scala en gradaties van problematiek. Van autisme tot spraakproblemen. Van concentratie problemen tot leerproblemen.
Gaandeweg meldden zich volwassenen aan die al jaren met een communicatie probleem kampten. Meestal gepaard gaande met een ongebalanceerde energie huishouding. Het feit dat er iets aan het systeem zelf gesleuteld kon worden was vaak een opluchting. Zonder te spitten in het verleden en zonder medicijnen te gebruiken weer in balans komen. Vaak kwam er helderheid op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, relaties en werk.

Visie
Met bewust luisteren zullen mensen elkaar beter begrijpen, verbonden zijn en zal een harmonieuze maatschappij ontstaan.

Samenwerkingsverbanden

De drie therapieën logopedie, luistertraining en sensorische informatie verwerking (S.I.) hebben uiteindelijk allen hetzelfde doel, namelijk het goed kunnen communiceren. Met hun raakvlakken zijn ze bijzonder goed te combineren in de praktijk. De logopediepraktijk functioneert ook als aparte praktijk, dus niet alle kinderen in de logopediepraktijk komen ook in aanmerking voor Tomatis luistertherapie en omgekeerd.

Ik heb goede samenwerking met (kinder)fysiotherapie, orthopedagogie, ergotherapie en een biologisch arts.

 

Medewerkers

Aan het instituut zijn met de consultant/logopedist, 4 medewerkers verbonden die zorg dragen voor de bediening van de apparatuur en de begeleiding van de cliƫnten tijdens de luistersessies.

Tomatis IJmuiden
Oosteinderweg 6
1981 AP Velsen-Zuid
Telefoon: 06-49240064
Fax: 0255-519541

Wat is de Tomatis methode

Laatste nieuws

Verhuisd!

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad. Door alle technische ontwikkelingen bij Tomatis en mijn eigen voorkeuren heb ik besloten om de praktijk IJmuiden voort te zetten op een andere locatie in dezelfde gemeente. Deze is iets kleiner en helemaal wat ik kwalitatief kan en moet bieden. Het sluiten van de logopedie praktijk in 2017 en de opkomst van de mobiele apparatuur maakten een grote ruimte overbodig. Bovendien werd het na 22 jaar tijd om eens alle materialen te schiften en te vernieuwen. lees verder...

Tomatis Luistertherapie bestaaat 20 jaar!

Luistertherapie met mobiele apparatuur

Kon in het verleden de therapie alleen in de praktijk gegeven worden, nu echter is de techniek voortgeschreden en bestaat er mobile apparatuur. De mobiele Talks Up geeft u de mogelijkheid luistertherapie THUIS te volgen lees verder...

Ontvang GRATIS "Oefeningen voor optimaal luisteren" door je aan te melden voor de nieuwsbrief
Testimonial

Het toepassingsgebied voor Tomatis luistertraining is zeer gevarieerd gezien de werking op een groot gebied in het centrale zenuwstelsel en de psyche. Dit Tomatis instituut 'beperkt' zich tot pedagogische-, motorische- en logopedische gebieden. Er zijn nog meer mogelijkheden, zoals het leren van vreemde talen, training voor muziek (instrumantaal) en zang, en psychiatrische toepassingen.

TOMATIS
locatie Velsen - Oosteinderweg 6 - 1981 AP Velsen-Zuid tel. 06-49240064
locatie Amsterdam Van Hallstraat 8 1- 1051 HA Amsterdam